Badalona - De nata amb crema cremada, de massapà o bé de més innovadors, com de trufa amb gerds o lemon pie. La tradició del Tortell de Reis ha anat evolucionant i avui dia hi ha de tots els tipus i per a tots els paladars. És un producte artesà que fa més amena l'arribada de Ses Majestats i també la seva marxa. Els pastissers hi treballen des de fa uns dies perquè aquest pastís arribi a totes les llars. N'és el cas de l'obrador del Forn Bertran de Badalona.
L'equip de l'obrador es divideix per elaborar les diferents parts que formen el Tortell de Reis, el producte estrella que no fallarà a moltes cases de Badalona. Hi ha feina a fer per arribar a temps, des de preparar la massa fins als sabors que definiran cada un dels Tortells, que amagaran la fava i la figureta del rei. Dos elements que, depèn de quin toqui, haurem de pagar la unitat o podrem posar-nos la corona daurada que acompanya el pastís.
És una diada que a tots ens ve molt de gust. Els Reis sempre tenen aquest punt de màgia
Aquest obrador preveu vendre més de 300 productes, acompanyats de pa i pastes per als esmorzars de demà. Lamenten, però, que cada cop són menys els artesans o pastissers que es dediquen a elaborar aquest pastís, mantenint la tradició. Però, a la vegada, és un producte que té molta sortida. Tot i que el Gremi de Pastissers va avisar que enguany es mantindrien els preus de l'any passat, des del Forn Bertran detallen que han pujat entre un 5 i un 7%, a causa de la inflació.
📺 Badalona Notícies del 5 de gener del 2024: