Riu Besòs - El Riu Besòs ja compta amb un Refugi de Biodiversitat al seu pas per Santa Coloma de Gramenet. Forma part de la primera fase de renaturalització d'aquest eix fluvial. És una llacuna didàctica que es podrà visitar i que permetrà recuperar les espècies autòctones que la contaminació ha fet fora. La primera fase, d'1 milió d'euros, ha comptat amb el finançament de l'Àrea Metropolitana.
Amb la renaturalització del Besòs es pretén que el riu sigui més resilient i salvatge, i que serveixi de refugi a les espècies autòctones. Per aconseguir-ho, s'ha creat una llacuna, per protegir aquestes espècies i que, alhora, sigui un espai didàctic visitable per escoles i veïns. També servirà per fer investigació.
L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón: 'Ens permetrà fer treballs de pedagogia i de ciència ciutadana a partir ja de la setmana vinent'.
Ens permetrà fer treballs de pedagogia i de ciència ciutadana.
Des de l'Àrea Metropolitana, el projecte forma part de la infraestructura verda del Pla Director Urbanístic Metropolità que s'aprova la setmana vinent. Fa 20 anys ja van participar en la recuperació social de la llera del Besòs, ara, expliquen, toca treballar per la biodiversitat.
Ramon Torra és el gerent de l'AMB: 'Ara estem amb la fase d'anar afegint els elements de complexitat per recuperar aquesta biodiversitat. Això vol dir que tingui les condicions perquè pugui arrelar'.
La renaturalització del Riu Besòs s'estendrà fins a Montcada i Reixac en una segona i tercera fase. Per fer-ho, l'Ajuntament ja compta amb el finançament de l'AMB i fons europeus del Next Generation.