Alella - Alta Alella, un dels cellers més emblemàtics de la DO Alella, acaba d'obrir al públic un espai únic: la 'Viblioteca'. És una col·lecció privada que compta amb vins d'anyades antigues que la família Pujol-Busquets Guillén ha conservat sota clau durant dècades.
Aquesta Viblioteca s'ha presentat per celebrar els 23 anys de verema d'Alta Alella, gairebé un quart de segle dedicat a la producció de vins sostenibles. En aquest espai, que fa uns anys era d'ús privat i només destapaven ampolles en celebracions familiars, guarden productes preuats com el Lanius o l'Orbus de 2003. Disposen de vins i caves que fa més de dues dècades que estan embotellats i ben conservats. 'Vam veure que els coneixedors de vins o els winelovers els hi agradava molt i per nosaltres era un gran descobriment també veure la capacitat de guarda que podien tenir els nostres vins', explica la copropietària i segona generació de la família, Mireia Pujol-Busquets. De fet, ha estat aquests dies que han començat 'a compartir moltes més anyades, molts més vins que hem estat guardant i hem vist que la rebuda ha sigut brutal'.
La rebuda ha sigut brutal
Continuen amb l'objectiu d'expandir-se i comercialitzar fins a 500.000 ampolles
Paral·lelament a aquesta inauguració, a la finca de Can Genís d'Alella, on està establerta la família des del 1991, es continua amb el pla d'expansió de l'empresa amb l'objectiu d'incrementar fins al 50% l'àrea de cultiu. Gràcies a les darreres inversions en terrenys just després de la pandèmia, la propietat permet augmentar les 60 hectàrees actuals a un màxim de 90. Unes vinyes que creixen en sauló, un sòl sorrenc de granit que aporta als vins una acidesa natural molt enriquidora. De fet, algunes de les noves terres ja s'han començat a conrear. Amb aquesta línia, la família preveu que 'en els propers 5 o 6 anys' es passi de comercialitzar de 300.000 ampolles actuals a 500.000 cada any.