Badalona - La Magna Celebratio ha celebrat la seva vintena edició aplegant centenars de visitants. Els diferents espais ambientats en el passat romà han estat 'un èxit', segons destaquen des del Museu de Badalona. A falta de xifres concretes, i malgrat la pluja de dissabte, fan un balanç molt positiu d'aquesta edició. Amb tot, la seva intenció és convertir aquest esdeveniment en un referent fora de la ciutat.
Per commemorar l'efemèride del festival romà, el fil conductor d'enguany han estat les celebracions que es feien en l'època romana. La majoria de les festes estaven relacionades amb el calendari i el culte als déus, però també hi havia grans cerimònies familiars o celebracions de les gestes militars. La reconstrucció històrica ha tingut, com cada any, especial protagonisme. En aquest sentit, entorn del museu s'han instal·lat les tradicionals carpes on es mostraven els oficis de l'època i activitats de la vida quotidiana i s'han ofert diferents tallers. Com cada any, però, una de les propostes que ha atret més visitants han estat els combats de gladiadors.
Des del Museu aspiren a fer créixer la Magna Celebratio perquè tingui una major projecció arreu de Catalunya. Per aconseguir-ho, fan una crida a disposar de més recursos: 'Més recursos ens permetrien fer una Magna més lluïda', defensa el director del Museu, Joan Francès Farré. La seva voluntat, explica, és convertir-se en el festival de referència a la zona nord de Catalunya, perquè la zona sud 'la deixem a Tarraco Viva', puntualitza.
Com ja és habitual, també s'han pogut visitar els espais museïtzats de Baetulo, com són les Termes, el Jardí de Quint Licini, la Casa dels Dofins i la Casa de l'Heura. També s'ha pogut accedir al mosaic de la Torre Vella i les restes del subsol de la plaça de la Constitució, dues zones tancades al públic durant l'any.