Trinitat Vella, Barcelona - Més d'una vintena de creatius participen del taller d'art i ciència impulsat per la Fundació Èpica de la Fura dels Baus i el grup de recerca de Salut i Malalties Mentals de l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol. El projecte, sota el nom «Xarxes Neuronals- Workshop 20», es basa en la combinació de l'excel·lència científica i les arts escèniques com a llenguatge comú per a la divulgació científica a través de nous formats creatius i d'experimentació.
Conèixer com funciona el cervell i perquè desenvolupa una malaltia mental és el punt de partida d'aquest procés creatiu i d'aprenentatge científic que vol aprofundir en les xarxes neuronals i el benefici d'incorporar l'ús de la intel·ligència artificial tant en el diagnòstic d'aquestes patologies com en el seu tractament. Durant tot el mes de maig psiquiatres i neuròlegs han apropat la seva expertesa als participants d'aquest taller, que des de diferents disciplines artístiques, com les arts escèniques, la música o les tecnologies multimèdia, volen inspirar-se per a crear una performance innovadora i trencadora.
El Centre de Visió per Computador, l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona i el CSIC també han participat com a experts juntament amb l'IGTP, centre de recerca que colidera el taller.
Repartits en quatre grups de treball, els creatius han abordat diverses temàtiques relacionades amb les malalties mentals i la intel·ligència artificial. Serà aquest proper cap de setmana 25 i 26 de maig a les 8 del vespre quan presentaran a la Casa de l'Aigua de Barcelona aquesta proposta escènica. Es tracta d'una nova oportunitat, segons expliquen des de la Fundació Èpica de la Fura dels Baus, per validar l'art des d'un vessant científic.