Badalona - La Flama del Canigó ha arribat aquest vespre a Badalona per encendre les fogueres de la revetlla de Sant Joan. Una encesa simbòlica, ja que, precisament, les fogueres estan prohibides a la ciutat. Per això, els geganters de Badalona, encarregats de rebre la flama a la plaça de la Vila amb la lectura del pregó, han reivindicat que el foc torni durant la revetlla.
L'acte s'ha vist interromput durant la tanda de lluïments a la plaça de la Vila, després que s'hagi calat foc d'un dels xiprers de davant de l'Ajuntament i se n'hagi cremat una part. A l'acte, organitzat per Òmnium, s'hi feia lluïment de balls amb alguns dels elements de cultura popular de la ciutat, com la Mulassa, el drac Fumera i els dragolins, entre d'altres. De fet, l'ensurt amb aquest petit incendi ha impedit que l'acte culminés amb l'encesa del peveter amb la Flama del Canigó, ja que ha quedat tot mullat.
L'alcalde proposa un diàleg sobre la idoneitat de determinats actes a la Plaça de la Vila
Arran d'aquest incident, i a través de la xarxa X, l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol ha proposat encetar un diàleg per mirar de 'replantejar algunes de les activitats que s'hi fan' per evitar que torni a passar. En aquesta mateixa publicació ha assegurat que aquest és el tercer cop que s'incendia un xipré, en qüestió d'un any, i s'ha mostrat determinat en que la situació no es pot tornar a repetir. Argumenta que 'són un perill per a tots' i que 'les reduïdes dimensions de la plaça de la Vila i els incendis dels darrers anys ens obliguen a replantejar algunes de les activitats que s'hi fan'. Finalment també ha afegit que per decidir el futur d'aquests actes 'parlaran amb tothom'.
La Flama del Canigó a Badalona
Provinent del cim del Canigó, i després de la rebuda institucional al Parlament de Catalunya, la flama ha fet una cercavila prèvia per Badalona. El recorregut l'ha iniciat al passeig de la Rambla, avançant pels carrers del Carme i de Francesc Layret, fins a arribar davant de la Casa de la Vila.
Recordem que es tracta d'un ritual que celebren les terres de parla catalana des de l'any 1955. Cada any, el foc s'estén per tot el territori de la mà de persones voluntàries per donar el tret de sortida a la revetlla de Sant Joan.