Badalona - Aquesta setmana ha acabat el curs escolar i la comunitat educativa no en fa un bon balanç. Asseguren que ha estat un curs caòtic des del principi, ja que avançar l'inici de les classes i les tardes no lectives ha estat una decisió que, diuen, no ha funcionat. A tot això se li sumen diferents mancances administratives que afecten de ple a les escoles. Com a repte de futur, reclamen a les administracions que treballin per evitar la segregació escolar a la ciutat.
Una de les principals queixes és el poc manteniment que hi ha a algunes escoles de Badalona, ja que destaquen que és tot un problema de seguretat pels infants i adolescents. A més, reclamen la construcció de noves escoles que s'han promès des de fa temps com la de Badalona Port o la de Montigalà. Una situació que no només solucionaria el mal estat dels edificis sinó que també ajudaria a eliminar les ràtios sobredimensionades a les aules. Des del sindicat Ustec diuen que per dur a terme els canvis és necessari invertir un 6% dels pressupostos i no el 2,6% actual, que situa a Catalunya a la cua de l'estat espanyol i d'Europa.
La comunitat educativa també reclama canviar la planificació escolar per evitar les segregacions que hi ha a diferents barris de la ciutat. Reclamen també a la nova consellera d'educació, Anna Simó, un canvi de les polítiques i un millor diàleg amb els diferents sindicats educatius. De moment, la iniciativa de l'antiga conselleria que consisteix en un xec de 100 euros per la compra de material escolar l'han titllat de 'ridícula'. Des de Fampas Badalona consideren que hi ha majors prioritats com la inversió en un pla de climatització a les aules per combatre les altes i baixes temperatures.
Els sindicats educatius demanen una major dedicació en la salut mental dels alumnes de secundària perquè asseguren que ja hi ha hagut casos d'intents de suïcidi.