Forn Bertran Mar, Centre-Badalona - El Forn Bertran de Badalona triplica les vendes del Pa de Sant Jordi aquest 2025. Després de guanyar el premi a millor pa de sant Jordi de Catalunya n'han hagut d'augmentar la producció, dels 800 habituals a gairebé 2000. El pa de sant Jordi, símbol d'aquesta jornada i també de la Diada, està elaborat amb sobrassada, formatge emmental i nous. Aquests ingredients es treballen amb massa mare i per separat.
Després, amb pintura d'ou s'uneixen en una sola peça. Finalment es tallen en porcions, es deixen fermentar i llest per coure. Es tracta d'un procés artesanal llarg on surten unes 50 peces per pastada. I és que, de fet, elaborar-lo requereix més de dues hores.
L'establiment ha estat reconegut en el 8è concurs del Pa de Sant Jordi de Catalunya. Aquesta era la cinquena vegada que el Forn Bertran es presentava al certamen i finalment s'ha emportat el guardó cap a Badalona. Asseguren que s'ha premiat l'esforç, la dedicació i un producte de qualitat.
Normalment el Forn Bertran elabora aquest producte únicament el Dia de Sant Jordi, una jornada on en venen unes 800 porcions. Enguany, amb el gir de guió que suposa un reconeixement com aquest, n'han començat a vendre setmanes abans, fet que ha obligat a augmentar-ne la producció.
Però no tot acaba aquí. Aquest 23 d'abril el Forn Bertran farà entrega del millor pa de Sant Jordi de Catalunya al President Salvador Illa al Palau de la Generalitat, un lliurament organitzat pel Gremi de Flequers. El concurs del Pa de Sant Jordi està organitzat per Panàtics i l'Obra Social Ernest Verdaguer i compta amb el suport del Gremi de Flequers de Barcelona. En l'edició d'enguany s'hi han presentat 35 forners i pastissers professionals i 18 alumnes d'escoles de restauració.