Badalona - El cacau s'ha convertit en l'ingredient estrella d'uns nous sabors de dos gelats i un granissat, elaborats per la gelateria artesanal Can Soler de Badalona per celebrar el Dia Mundial del Cacau. Aquestes innovacions es troben al local del carrer Francesc Layret fins que s'esgotin les existències. A més, aquest estiu han incorporat un nou gust de gelat: xocolata amb cireres al Brandi, conegut com Mon Chéri; una combinació de tradició familiar amb un punt contemporani.
Les tres creacions efímeres comparteixen un ingredient comú: el cacau. El granissat destaca per ser fet a base d'infusió de closca de cacau, molt refrescant per aquest estiu. Tots els productes estan elaborats amb ingredients naturals i sense sucres afegits. 'D'un mateix ingredient, podem treure tres productes completament diferents', comenta el xef gelater i propietari de Can Soler, l'Albert Soler. El badaloní descriu els dos gelats 'un molt fort que és el que ve del bean to bar, amb un sabor molt intens', i l'altre 'sabor més mixt ens el donaria el mucílag, més àcid i cítric. El més maco d'aquest treball és poder ensenyar que hi ha una sèrie d'ingredients dintre de la baina del cacau que no ens els imaginàvem'.
Ensenyar que hi ha una sèrie d'ingredients dintre de la baina del cacau que no ens els imaginàvem
Tot i que no forma part de les innovacions pel Dia Mundial del Cacau, també es pot degustar un gelat molt especial en homenatge al fundador de Can Soler, Albert Soler, i que manté viu el llegat familiar. 'Per ressaltar la imatge del meu pare hem versionat un dels seus gelats favorits, que el teníem aquí a la venda, però es va deixar de fabricar i que era un gelat de xocolata amb guindes al conyac. L'hem adaptat als temps actuals i agrada molt'.
Hem versionat un dels gelats favorits del meu pare
Actualment, la gelateria Can Soler es troba només a Badalona. Després d'uns quants anys oberts a Montgat, van decidir tancar aquell local per centrar-se als dos establiments badalonins.
📺 Badalona Notícies: